Parkeren San Marco Polo Venetië Goedkoop

Wie naar Venetië reist, ontdekt al snel dat parkeren in de stad een uitdaging kan zijn vanwege de unieke structuur. De autovrije oude stad is alleen toegankelijk via bruggen en boten, waardoor het moeilijk is om bagage en mensen te vervoeren. Gelukkig is er de Marco Polo Parkeergarage Venetië, die bezoekers een handige manier biedt om hun auto veilig te parkeren tijdens hun verblijf.

Handige locatie van de Marco Polo Parkeergarage

De Marco Polo parkeergarage ligt in de onmiddellijke nabijheid van de internationale luchthaven van Venetië (VCE), waardoor het een ideale oplossing is voor reizigers die met de auto naar de luchthaven willen. Automobilisten kunnen dus ontspannen aan hun vakantie beginnen of zakenreizigers hebben een stressvrije verbinding met de luchthaventerminal.

InformatieGarage San Marco
📍 Adres Piazzale Roma, 467f, 30135 Venezia VE, Italië
🌐 Websitehttp://www.garagesanmarco.it/
☎️ Telefoonnummer+390415232213
CodeCode C8Q8+3W Venetië, Italië

Verbindingen naar het centrum van Venetië

Vanaf het park kunnen bezoekers gemakkelijk het centrum van de historische oude stad van Venetië bereiken. Er zijn verschillende vervoersmiddelen beschikbaar:

 • Pendeldienst: Een gratis pendelbus rijdt op regelmatige tijdstippen van de parkeerplaats naar de luchthaven. Vanaf daar zijn er verschillende verbindingen naar het stadscentrum, zoals bussen, taxi’s en watertaxi’s.
 • Openbaar vervoer: Binnen een paar minuten lopen bereiken bezoekers een bushalte vanwaar bussen rechtstreeks naar Venetië en de nabijgelegen stad Mestre rijden.
 • Watertaxi: Voor een speciale ervaring kunnen reizigers ook gebruik maken van een watertaxi vanaf het vliegveld om naar het centrum van de lagunestad te gaan. Dit is een duurdere optie, maar biedt een onvergetelijk uitzicht op Venetië bij aankomst.

Parkeerfaciliteiten en -diensten

De Marco Polo Venice parkeergarage heeft een paar honderd parkeerplaatsen, die worden aangeboden in verschillende categorieën:

 • Standaardparkeerplaats: dit zijn basisparkeerplaatsen zonder extra diensten. Deze plekken zijn meestal goedkoper dan de premium opties.
 • Overdekte parkeerplaatsen: Deze parkeerplaatsen bevinden zich onder een dak en bieden dus bescherming tegen regen en zonlicht. Ze zijn vooral geschikt voor langere parkeerperiodes en voertuigen met gevoelige lak.
 • Valet Parking: Bij deze optie geeft de automobilist zijn voertuig af bij de ingang van de parkeergarage en een medewerker parkeert het voor hem. Zo kan de reiziger comfortabel en snel naar de terminal zonder zelf naar een parkeerplaats te hoeven zoeken.

Naast de verschillende parkeermogelijkheden biedt de Marco Polo Venice parkeergarage ook aanvullende diensten:

 • Bagagehulp: op verzoek kan het personeel van de parkeergarage helpen bij het vervoer van bagage van de auto naar de shuttlebus of bushalte.
 • Auto preparatie: Autobezitters kunnen hun verblijf in Venetië gebruiken om hun auto professioneel te laten reinigen en prepareren. Zo staat de auto er weer stralend bij als je terugkomt.
 • Verloren parkeertickets: Als een parkeerticket kwijt is, staat het personeel van de parkeergarage klaar om de zaak snel op te lossen.

Tarieven en reserveringen

De prijzen voor parkeren in de Marco Polo Venice parkeergarage zijn afhankelijk van de gekozen categorie en de parkeerduur. Als je voor een langere periode reist, kan het de moeite waard zijn om te profiteren van speciale langparkeertarieven. Deze bieden een prijsvoordeel ten opzichte van het normale tarief.

De Garage San Marco is 365 dagen per jaar 24 uur per dag geopend, wat betekent dat bezoekers hun auto’s op elk moment kunnen parkeren en ophalen. De prijzen zijn gestaffeld naar de duur van het verblijf en kunnen variëren:

 • Tot 2 uur: ong. € 7 Tot 6 uur: ong. € 21
 • Tot 12 uur: ong. € 29
 • Tot 24 uur: ong. € 32

Er zijn ook speciale week- en maandtarieven en kortingen voor Venezia Unica-kaarthouders.

Om er zeker van te zijn dat er bij aankomst een parkeerplaats beschikbaar is, kun je deze het beste van tevoren online reserveren. Betaling vindt meestal gemakkelijk plaats met creditcard of PayPal. Annulering of wijziging van de reservering is meestal kosteloos mogelijk tot een paar uur voor aankomst.

Actuele informatie en kortingsaanbiedingen

Reizigers die op zoek zijn naar een goedkope parkeerplaats in Venetië moeten zich voor hun reis informeren over de huidige aanbiedingen en kortingsacties van de Marco Polo parkeergarage. Op deze manier kunnen ze indien nodig geld besparen bij het online boeken of door te profiteren van speciale tarieven.

Stressvrij parkeren in de buurt van Venetië

Dankzij de Marco Polo Parkeergarage Venetië hoeven automobilisten zich geen zorgen te maken over parkeren tijdens hun verblijf in de lagunestad. De handige verbindingen met het stadscentrum en de vele serviceaanbiedingen zorgen voor een ontspannen begin van de vakantie. Dus iedereen die met de auto naar Venetië komt, is hier in goede handen.Handige locatie van de Marco Polo Parkeergarage

Alternatieve parkeeropties in Venetië

Als de San Marco garage volgeboekt is of als je andere opties wilt overwegen, zijn er een paar andere parkeeropties in de buurt van Piazzale Roma:

 1. Parcheggio Autorimessa Comunale (PAC): Een andere grote parkeergarage bij Piazzale Roma met vergelijkbare prijzen en diensten als Garage San Marco.
Scroll naar boven